Accessibility icon

Uspješna suradnja Regionalnog koordinatora i Srednje škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu

19. lipnja 2020.

U Puli je 2. lipnja upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kojim se Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula osiguravaju potrebna sredstva za provedbu projekta „Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula – KLIK Pula“. Ugovor su potpisali ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli i ravnateljica Škole za turizam ugostiteljstvo i trgovinu Pula Orhideja Petković, a potpisivanju su prisustvovali i predstavnici partnerskih institucija koje će učestvovati u provedbi projekta.

Projektni je prijedlog pripremljen u koordinaciji s Javnom ustanovom Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove, koja je imala ključnu ulogu u osmišljavanju projektnih aktivnosti, definiranju i umrežavanju potencijalnih partnera te pripremi potrebne projektne dokumentacije sukladno pripadajućem natječaju.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020, njegova je ukupna vrijednost 44.692.084,78 kuna, od čega se svih 100% financira sredstvima EU. Glavne aktivnosti projekta usmjerene su na uspostavu i razvoj KLIK centra kroz usavršavanje nastavnika strukovnih predmeta i uvođenjem moderniziranih programa obrazovanja, osposobljavanja i usavršavanja u ugostiteljstvu u svrhu uspostave obrazovnog procesa temeljenog na zahtjevima poslodavaca te premošćivanja jaza između rezultata sustava obrazovanja i stvarnih potreba tržišta rada.

Za drugi projekt koji se tiče izgradnje i opremanje centra KLIK Pula, koji će se financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj, ukupne vrijednosti od 30.460.923,43 kuna, očekuje se potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, a projekt je također pripremljen u suradnji s Javnom ustanovom Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove.

JU Regionalni koordinator osnovan je od strane Istarske županije kao javna ustanova zadužena za provedbu aktivnosti vezanih uz koordinaciju i poticanje regionalnoga razvoja, a poglavito za pripremu i provedbu projekata sufinanciranih sredstvima iz europskih programa i fondova te drugih izvora financiranja. Uloga je ustanove pružiti stručnu pomoć javnopravnim tijelima s područja Istarske županije u pripremi i implementaciji projekata te na taj način pridonijeti apsorpciji EU sredstava i cjelokupnome razvoju Istre.

 

Više informacija o projektu na:

Više od 70 milijuna kuna iz EU fondova za gradnju i uspostavu Centra kompetentnosti u Puli

Najnovije