Accessibility icon

Uskoro prvi natječaji iz Programa Interreg Euro – Mediteran 2021. – 2027.

2. veljače 2022.

Nakon dvije godine detaljnih konzultacija s partnerima i dionicima iz država sudionica Programa (uz Hrvatsku, to su: Bugarska, Cipar, Francuska, Grčka, Italija, Malta, Portugal, Slovenija, Španjolska, Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Sjeverna Makedonija), Ministrica Tramišak je u ime Republike Hrvatske potpisala Suglasnost na sadržaj Interreg Programa Euro-Mediteran 2021. – 2027.

Slijedi odobrenje Programa od strane Europske komisije nakon kojeg će projektnim partnerima postati dostupno oko 235 milijuna eura EU sredstava za financiranje transnacionalnih projekata.

Novi Program predstavlja nastavak suradnje na području Mediterana i kroz njega će se sufinancirati projekti u svrhu razvoja i jačanja istraživačkih i inovacijskih kapaciteta te primjene naprednih tehnologija, promicanja prilagodbe klimatskim promjenama i sprječavanja rizika od katastrofa te otpornosti promicanja prijelaza na kružno i resursno učinkovito gospodarstvo, jačanja zaštite i očuvanja prirode, bioraznolikosti i zelene infrastrukture te druga djelovanja radi podupiranja boljeg upravljanja suradnjom.

U pripremi je prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga za koji se očekuje da će biti objavljen tijekom veljače 2022. godine. Detaljne informacije te sva dokumentacija potrebna za prijavu projekta, uključujući programski priručnik i obrazac za prijavu, bit će dostupni u trenutku objave poziva.

U međuvremenu sve informacije vezane uz novi program i poziv možete pronaći na programskim stranicama.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove – Coordinatore regionale della Regione Istriana per i programmi e fondi europei.

Članak/natječaj je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti 1.4. Mjere informiranja za (potencijalne) korisnike u sklopu projekta „Suradnjom i znanjem do snažne EU regije“.

Najnovije