Accessibility icon

Projekt Walk the Global Walk – učenici istarskih srednjih škola snimili video na temu klimatskih promjena

22. ožujka 2021.

U sklopu aktivnosti EU projekta Walk the Global Walk učenici istarskih srednjih škola snimili su kratka videa na temu klimatskih promjena, snimke su kasnije ujedinjene u zajednički video. Cilj videa je prenijeti jasnu poruku kojom se želi osvijestiti javnost o klimatskih promjenama s kojima se svakodnevno susrećemo.

Projekt Walk the Global Walk ušao je u posljednju godinu provedbe, a cilj mu je razviti kritičku svijest mladih o miru, ljudskim pravima i razvojnim pitanjima s kojima se suočava svijet te ih potaknuti da šire tu svijest među svojim vršnjacima. U planu je do završetka u projekt uključiti 45 profesora te 900 srednjoškolaca iz Istarske županije.

Projekt je financiran je iz programa Europske komisije EuropeAid – “Raising public awareness of development issues and promoting development education in the European Union”, te traje od prosinca 2017. do kolovoza 2021. godine. Proračun projekta iznosi 3.180.083,93 eura, predlagatelj projekta je Regija Toscana, a provodi se u suradnji 19 partnera iz 11 zemalja.

Najnovije