Accessibility icon

Projekt BLUE KEP u izboru za najbolji EU projekt u Hrvatskoj

3. rujna 2020.

Projekt BLUE KEP – Blue Knowledge Exchange Program and integration of education systems in the cross border area, kojeg je Istarska županija provodila od siječnja 2018. do rujna 2019., ušao je u drugi krug izbora za najbolji europski projekt 2020. u Hrvatskoj. Kandidiran je u kategoriji “Doprinos prekograničnoj suradnji”, te će se u drugome krugu natjecati zajedno s još četiri projekta unutar iste kategorije.

Drugi krug izbora provodi se od 29. lipnja do 1. listopada 2020., dok će glavna dodjela nagrada biti organizirana početkom listopada na Danima regionalnog razvoja i fondova EU.

Projekt je umrežio partnere iz Italije i Hrvatske, a rezultirao je unaprjeđenjem obrazovnog i stručnog okvira te povećanom mobilnosti znanja i radne snage kod projektnih partnera iz dviju država. Financiran je iz Programa Interreg V-A Italija- Hrvatska 2014.- 2020. u okviru prioritetne osi 1- Plave inovacije, specifičnog cilja 1.1 – Unaprijediti okvirne uvjete za inovacije u relevantnim sektorima plavog gospodarstva u Programskom području.

Izbor za najbolji europski projekt provodi Jutarnji list u suradnji Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i projektom Župan.hr, s ciljem promicanja važnosti EU projekata i njihova doprinosa u poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice.

Najnovije