Accessibility icon

Potpisan ugovor EU projekta „Suradnjom i znanjem do snažne EU regije“

4. prosinca 2019.

Ravnateljica Javne ustanove „Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove – Coordinatore regionale della Regione Istriana per i programmi e fondi europei“ Patrizia Bosich prisustvovala je 03.12.2019. potpisivanju ugovora EU projekta „Suradnjom i znanjem do snažne EU regije“. Potpisivanje je upriličeno u prostorijama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, gdje je potpisano pet novih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava regionalnim koordinatorima ukupne vrijednosti 84,1 milijuna kuna. Ugovore je dodijelio pomoćnik ministra Dragan Jelić. Riječ je o ugovorima koji su dodijeljeni u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora vrijednosti oko 402 milijuna kuna.

Sveukupna vrijednost projekta „Suradnjom i znanjem do snažne EU regije“ iznosi 17.627.639,62 kn, od čega su bespovratna sredstva 14.983.493,62 kn.

Projektom se daje snažna podrška javnom sektoru Istarske županije u pripremi i provedbi EU projekata te uređuje kvalitetan sustav strateškog planiranja u kojem se Regionalni koordinator Istarske županije pozicionira kao ključni čimbenik u regionalnom razvoju županije. Svrha projekta je osnažiti kapacitete javne ustanove i osigurati njezin rad, pružanje stručne pomoći javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi razvojnih projekata putem EU fondova, jačanje njihovih kapaciteta te koordinacija poslova strateškog planiranja i poticanja regionalnog razvoja u Istarskoj županiji u aktivnom partnerstvu sa Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU.

Najnovije