Dani Erasmusa (Erasmus Days), prigodna godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, održat će se 14., 15. i 16. listopada 2021. Prilika je to za sve korisnike programa da promoviraju projekte koje su proveli ili u njima sudjelovali te da pokažu rezultate i podijele s drugima svoje Erasmus iskustvo.

Svi korisnici programa Erasmus+ pozvani su da se uključe u Dane Erasmusa održavanjem online ili fizičkih događanja i da na taj način zajedno proslavimo uspjeh programa Erasmus+ koji je ove godine zakoračio u svoju novu eru! Novi program od 2021. do 2027. još više podržava uključivost, zelenu i digitalnu tranziciju te će za projekte koji sadržavaju te elemente biti osigurana dodatna potpora.

Registracija za događaj započela je jučer, 1. lipnja.

Prošle godine erasmusovci iz Hrvatske održali su rekordan broj događaja – 105! Među organizacijama iz Hrvatske koje su se uključile bili su dječji vrtići, osnovne i srednje škole, visokoobrazovne ustanove i nevladine organizacije. Događaji su bili raznovrsni, od izložbi i kvizova do radionica i predavanja – djelomično preseljeni u online okruženje zbog pandemije koronavirusa – a naglasak je bio na aktualnim temama poput učenja na daljinu, ekologije, zdravlja i solidarnosti. Erasmus dani 2020. godine održani su u više od 80 zemalja svijeta na oko 5000 raznovrsnih događaja.

#ErasmusDays će ove godine doživjeti svoje peto izdanje, a prvi put su održani 2017. godine na inicijativu francuske nacionalne agencije za program Erasmus+.

Više informacija potražite na internetskim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU.