Accessibility icon

Informativni dani za misije EU 18. i 19. siječnja 2022.

21. prosinca 2021.

Informativni dani za misije održat će se 18. i 19. siječnja 2022. godine u organizaciji Europske komisije. Misije EU su novost programa istraživanja i inovacija Obzor Europa za programsko razdoblje 2021. – 2027., a cilj im je rješavanje nekih od najvećih izazova s kojima se suočava naše društvo.
Europska komisija misijama nastoji mobilizirati i aktivirati javne i privatne aktere, kao što su države članice EU-a, regionalne i lokalne vlasti, istraživački instituti, poljoprivrednici, poduzetnici i investitori, za stvaranje stvarnog i trajnog učinka.
Ključni element misija bit će doprijeti do lokalnih zajednica i surađivati s građanima kako bi se potaknulo prihvaćanje novih rješenja i pristupa u društvu.
Europska komisija poziva građane i sve zainteresirane dionike da sudjeluju u pet misija:
  1. Prilagodba klimatskim promjenama i društvene transformacije
  2. Rak
  3. Zdravi oceani, mora, obalne i unutarnje vode
  4. Klimatski neutralni i pametni gradovi
  5. Zdravlje tla i hrana
Sudjelovanje na informativnim danima je besplatno, a prezentacije o svim pojedinim misijama moći će se pratiti virtualno bez prethodne registracije.
Detaljnije informacije o predstojećem događanju možete pronaći na mrežnoj stranici Europske komisije na kojoj ćete ujedno moći virtualno pratiti info dane.
Izvor: Obzor Europa

Najnovije