Accessibility icon

Europski sastanak na vrhu regija i gradova

30. prosinca 2021.

Svake dvije godine Europski odbor regija (OR) organizira Europski sastanak na vrhu regija i gradova.

Ovi sastanci okupljaju izabrane predstavnike regionalnih i lokalnih vlasti kako bi razgovarali o glavnim izazovima s kojima se suočava Europska unija.

 9. Europski sastanak na vrhu regija i gradova planira se kao hibridni događaj 3.- 4. ožujka 2022. u Marseilleu.

Cilj sastanka na vrhu je povećati učinak i doseg Konferencije o budućnosti Europe. Glasovi regija i gradova moraju se čuti i slušati jer predstavljaju ključne doprinose europskom projektu i imaju ključnu ulogu u stavljanju građana u središte Europe.

Ovaj događaj okupit će sudionike na visokoj razini i olakšati političku razmjenu o glavnim društvenim izazovima s kojima se gradovi i regije trenutno suočavaju. Rasprave će se usredotočiti na otpornost i kako joj težiti, u smislu zdravlja, klimatskih promjena i digitalizacije. Sudionici će također istražiti teme povezane s kohezijom i oporavkom. Lokalni i regionalni čelnici će tražiti najučinkovitije modele za provedbu i urbanog i ruralnog oporavka i istražiti mogućnosti suradnje unutar i izvan svojih granica do 2050. Budućnost Europske unije također će se promatrati iz perspektive njezine politike proširenja i obnovljenog euro-mediteranskog partnerstva. Sastanak će nadalje omogućiti dubinske rasprave o demokraciji, s posebnim naglaskom na žene u lokalnoj politici i na angažman mladih. Isto tako, ovo će biti prilika da OR predstavi svoj doprinos Konferenciji o budućnosti Europe na summitu u Marseilleu, tjedan dana prije posljednjeg plenarnog zasjedanja Konferencije.

Program

Registracija

Više informacija potražite na sljedećoj poveznici.

Najnovije