Accessibility icon

CBE JU – Najava poziva u 2023. godini

12. siječnja 2023.

CBE JU (Circular Bio-based Europe Joint Undertaking ) objavio je svoj Godišnji program rada za 2023. godinu, uključujući informacije o sljedećem pozivu za dostavu projektnim prijedloga.

Za unapređenje konkurentnih kružnih bioindustrija u Europi u okviru 18 tema planiran je budžet od 215 milijuna EUR. Radi ispunjavanja njihovih ciljeva, partnerstvo će financirati projekte koji poboljšavaju cirkularnost i održivost. Slijedom navedeno, očekuje se da će CBE JU značajno doprinijeti klimatskim ciljevima EU-a za 2030., utirući put klimatskoj neutralnosti do 2050. Financirani projekti unaprijediti će kružnu i održivu proizvodnju u skladu s Europskim zelenim planom dok će istovremeno povećati stratešku autonomiju Europe.

CBE JU će u 2023. otvoriti poziv koji pokriva 18 tema za podnošenje projektnih prijedloga, s ukupnim indikativnim proračunom od 215,5 milijuna EUR.

Cjeloviti tekst tema uvjete i zahtjeve možete pronaći u Godišnjem programu rada 2023.

CBE JU Info dan 2023. planiran je za 20.4.2023. u Bruxellesu, uz brojne mogućnosti umrežavanja licem u lice. Sesije će se također prenositi online.

Poziv za dostavu prijedloga bit će otvoren nakon događaja, a rok za podnošenje poziva planiran je do 20.9.2023.

Proračun poziva CBE JU dolazi iz Horizon Europe, EU-ovog programa financiranja istraživanja i inovacija.

Pozivi će bit objavljeni na portalu mogućnosti financiranja i natječaja EU-a.

Najnovije